fbpx

MEDITEREN MET PETIT BAMBOU

Voor de naam en het logo alleen al ben ik een maand geleden gezwicht en heb ik besloten deze app om te mediteren op mijn smartphone te plaatsen. By the way, ik heb enkele weken geleden alle social media (behalve Linkedin) en mijn emailaccounts vaarwel gezegd en op rituele wijze verwijderd van mijn gsm. Innerlijke rust staat dit jaar hoog op de agenda en minder prikkels en afleiding dragen daar in mijn geval zeker toe bij!

“Petit Bambou is eenvoudige maar heel gebruiksvriendelijk app met divers aanbod van geleide en op thema gesorteerde meditaties, met meer dan 160 sessies, waaronder de 8 gratis sessies van het programma ‘Meditatie ontdekken’ en vele andere geleide meditaties rond thema’s zoals slapen, stressmanagement en mindful ouderschap. De app biedt diverse extra functies, zoals een hartcoherentie-tool, een optie om de duur van je sessie tijdens stille meditaties te bepalen, en de mogelijkheid om sessies te ontgrendelen als je offline wilt mediteren.” (bron: www.petitbambou.com/nl => bespaart me wat typwerk en geeft meer tijd voor innerlijke rust).

Natuurlijk wil ik vooral mijn ervaring delen met mediteren via deze app. De zaakvoerders van Petit Bambou hebben mij voor een half jaar toegang gegeven tot alle features van de app zodat ik alles uitgebreid kan testen. En ze vroeger daar niets voor in ruil. Uit dankbaarheid geven we hen toch wat airplay in de komende maanden :-).

Voorlopig ben ik aan de slag gegaan met de meditaties. Ik hou vooral van het feit dat ik de tijd kan instellen, kan kiezen of ik muziek op de achtergrond wil, of meneer Petit Bambou mij door middel van een gonggeluid waarschuwt dat ik halverwege ben, … De app houdt ook bij hoeveel meditatiesessies je al achter de rug hebt en hoeveel uren en minuten je in totaal hebt geïnvesteerd in jouw persoonlijke meditatiereis. Best confronterend …

De komende week zal ik het programma rond slaap uittesten en daar uitgebreider verslag over uitbrengen zodra ik uitgeslapen ben!

Niet twijfelen, ga er zelf ook mee aan de slag!

www.petitbambou.com/nl

Youri Gesquiere

Zaakvoerder H&H

REVIEW: FOREVER FOCUS

Een eerlijke review schrijven over een product dat Health & Happinezz aanbeveelt en er ook iets aan verdient … het klinkt misschien als een tegenstrijdig gegeven maar hey, here we go!

Ik heb m’n hele leven al last van een gebrek aan focus, concentratie en aandacht. Positief verwoord heb ik de gave om te dagdromen en in gedachten te verzinken. Ik heb tot voor kort nooit ervaren wat het betekent om een volledige dag met focus en aandacht door te brengen.

Mediteren en yoga helpen. Sowieso. Te vaak verdween het effect wel gedurende de dag en voelde ik de aapjes in mijn hoofd weer heen en weer slingeren tot ik er knettergek van werd.

Toen Forever hun nieuwste paradepaardje “Forever Focus” lanceerde, ben ik dit niet onmiddellijk gaan uittesten. Het was op één van de seminars van Ilse Jaques (www.ilsejaques.be) dat ik me voorgenomen had om voor mezelf meer focus en aandacht te creëren en zowel op vlak van voeding, geest en lichaam een aantal keuzes heb gemaakt.

Forever Focus is een heel bijzonder supplement! De unieke mix van de ingrediënten Bocapa, Ginko, Zink, Panthotheenzuur, Cognizin®, Vitamine B6 en Vitamine B12 maken Forever Focus een supplement voor iedereen die in het dagelijks leven scherp wil blijven op de belangrijkste taken en de leiding over zijn dag wil nemen.

Resultaat? Ik zal waarschijnlijk nooit de meest geconcentreerde ondernemer zijn op deze prachtige planeet. Gezien ik op dit vlak voor enorme uitdagingen sta, ben ik wel in een uitstekende positie om te voelen of Forever Focus echt werkt. Op de dagen waarop ik de Focus heb ingenomen (’s morgens) merkte ik een heel duidelijk verschil. Ik ben op één dag vaak met verschillende projecten bezig. Ik heb kunnen ervaren dat ik er beter in slaagde om prioriteiten te stellen, rustiger kon werken (ondanks de vele to-do’s) en op het einde van de dag geestelijk nog fitter was.

Make better choices!

Youri G., H&H

ZALIG SLAPEN MET MAGNESIUM

Recent las ik dat onderzoeken een aanzienlijke stijging in slaapproblemen hadden geconstateerd bij de Belgische bevolking. In 2020 werd er een forse stijging in verkoop van slaapmiddelen genoteerd, zowel producten die vrij verkrijgbaar zijn of op voorschrift.

Het afgelopen jaar heb ik ook ettelijke uren wakker gelegen. Sedert “C” haar intrede heeft gedaan en de samenleving zowat plat heeft gelegd, voelde ik m’n slaapkwaliteit snel achteruitgaan. Als ik alles optel, kom ik waarschijnlijk aan een maand minder slaap in 2020.

Sedert een week neem ik ’s morgens en ’s avonds twee capsules Magnesium Quatro 900 van producent Be-Life (verkrijgbaar online en bij apothekers).

Resultaat? Overdag voel ik me veel rustiger en ’s nachts slaap ik veel dieper. En dat scheelt een pak in levenskwaliteit!

Is het zo simpel? Ja :-).

Waarschijnlijk neem ik dit product goed op omdat ik al jaren Aloë Vera drink.

In een ander artikel beschrijf ik uitvoeriger welke heilzame werking het drinken van Aloë Vera heeft. Eén van de belangrijkste eigenschappen is het positief effect op de werking van maag en darmen, waardoor ingenomen voedingsstoffen sneller en beter worden opgenomen.

Make better choices!

Youri G., H&H

ONTHAASTEN BIJ JEREMY EN TANIA IN LA MONÈZE BASSE

Jeremy en Tania hebben België een aantal jaren geleden achter zich gelaten en een nieuw leven opgebouwd in Zuid-Frankrijk. Ze kochten een voormalig wijndomein, gelegen in het Katharenland en hebben dit volledig gerenoveerd met behoud van authentieke elementen.

La Monèze Basse biedt vijf heel comfortabele gastenkamers en één gîte aan.

​”La Monèze Basse, gelegen in een oase van rust tussen berg en zee, en omringd door wijngaarden. Ontdek de geschiedenis van het Katharenland, met zijn talrijke kastelen, abdijen en middeleeuwse dorpjes en zijn omwalde stad Carcassonne. Ook de smaakpapillen komen hier aan hun trekken. Houdt u van wijn degusteren? Geen probleem. Het domein is immers gelegen in het midden van de grootste wijnregio’s van Frankrijk, met als bekenste: Corbières, Minervois, Razès, Limoux (Blanquette de Limoux), Malpère en Cabardès. Verder is het heerlijk genieten van de vele lokale heerlijkheden, zoals de cassoulet, foie gras, magret de canard, truffels, of iets zoeter zoals de nougat van Limoux. Om al deze dingen te ontdekken en te proeven zijn er dagelijks leuke marktjes (bv.: markt in het Middeleeuwse stadje Mirepoix), alsook seizoensmarkten zoals de truffelmarkten tijdens de wintermaanden, ‘Toques et Clochers’ in de lente (voor het ontdekken van de Blanquette de Limoux), enz.

Gezien de centrale ligging van het domein kan u heerlijk genieten van talrijke natuursporten:  kayak (in Alet les Bains), rafting (in Axat), mountainbike (in Limoux), hengelsport (in Limoux), ski (Ax-les-Thermes en Mont d’Olmes), speleologie (grotten van Agazou en Cabrespine), en wandelen (er zijn talrijke uitgestippelde wandelroutes in heel de Haute Vallée de l’Aude, met mogelijkheid te vertrekken vanop het domein). In de buurt (max. 30 minuten per auto): klimmen, zwemmen, golfen, wandelen, mountainbiken, fietsen, paardrijden, (zweef)vliegen, zeilen, waterfietsen, enz.”

Het domein is gelegen op een boogscheut van het bruisende stadje Limoux, waar er talrijke restaurantjes zijn.

MEER ENERGIE ZONDER JE LEVEN DRASTISCH OM TE GOOIEN

Te weinig energie hebben, is vaak een symptoom van teveel zaken of mensen in jouw leven die energie slorpen. Het meest verstandig is natuurlijk om die onderliggende zaken aan te pakken (werk dat niet bij jou past, relationele problemen, te weinig zelfvertrouwen, …). Maar net die grotere zaken veranderen vraagt energie die je nu niet hebt.

Wij hebben een eenvoudig programma uitgewerkt dat je op jouw tempo kan integreren in jouw leven én jouw energielevel zal verhogen tot het punt dat je dat beetje extra brandstof zal vinden om jouw motor te starten en eindelijk richting droombestemming te rijden.

We hebben gekozen voor zeven stappen, die logisch op elkaar aansluiten. Achteraan vind je een eenvoudig plannetje dat je kan uitprinten en aan jouw frigo hangen om je vooruitgang te helpen visualiseren.

Dit basisprogramma is bedoeld voor iedereen die meer energie wil.
We hebben het bewust zo gecreëerd dat je met eenvoudige ingrepen op het
lichamelijk en mentale energieniveau gemakkelijk en snel resultaat kan boeken.

Elke stap die je onder de knie krijgt, zal jou helpen. Het maakt op zich niet uit in welke volgorde jij de stappen tracht te beheersen. Kies je ervoor om slechts drie stappen te integreren in jouw leven, zal je ook vooruitgang voelen en boeken.

INNERLIJKE RUST

Ook dit artikel stamt van het pre-coronatijdperk maar misschien actueler dan ooit …

Ik zie veel onrust rondom (en in) mij.  Of ik het leven leid dat in overeenstemming is met wie ik ben, kan ik aflezen aan de graad van innerlijke (on)rust die ik ervaar tijdens de dag.  Van nature uit ben ikzelf nogal onrustig en zoekend van aard en wist ik heel lang niet hoe dat kwam.  Ik heb er bijzonder lang over gedaan om mijn leven professioneel in te richten naar de dingen die ik belangrijk vind en waar anderen van vinden dat ik goed in ben.  Ik ben vrij gevoelig voor prikkels en bewaak constant dat ik een evenwicht vind tussen groeien en stabiliteit om te zorgen dat ik niet overprikkeld raak. 

Innerlijke rust is een waarde die de moeite waard is om na te streven.  Het is een state-of-mind die je kan bereiken door        meditatie, yoga en aandachtsoefeningen. Bovenal is innerlijke rust het resultaat van een leven dat afgestemd is op je persoonlijkheid, je kwaliteiten, je waarden en je interesses.  Het zoeken en vinden van je life purpose (hoe kan je de wereld maximaal dienen met jouw talenten?) zal een rust over je brengen.  Innerlijke rust is geen passief wachten of je leven aan het lot overlaten.  Het is het besef dat je leven zin heeft, dat wat je doet een positieve bijdrage levert aan de wereld om je heen, het is de acceptatie van wie je bent en de vertaling op vlak van werk of je zaak.

In een steeds sneller veranderende context van werk, manieren waarop gezinnen nieuwe vormen van samenleven zoeken, economie, … is er meer dan ooit nood aan mensen die innerlijke rust bereiken, ondanks de aanwezigheid van heel wat stresserende factoren.  Als je te midden van de storm kan functioneren met een positieve uitkomst, zal je veel minder vatbaar zijn voor burn-out en uitputting.

Contradictorisch kan je innerlijke rust bereiken door je dag zoveel mogelijk in te vullen met zaken die jou fysiek en mentaal    energie geven.  Dat is een eenvoudige manier om te zorgen dat je een leven leidt dat in overeenstemming is met wie je bent.  Elk moment die je doorbrengt met andere activiteiten, is tijd die je nooit meer terugkrijgt is een druppel in de emmer van innerlijke onrust.  Houd een energieboek bij en noteer kort waar je mee bezig bent op het moment dat je je in een mentale flow bevindt.  Doe dat op zijn minst een maand lang en zoek dan de verbanden tussen alle activiteiten die je een boost geven.

Om innerlijke rust te vinden, investeer je best op alle levensgebieden en zorg je dat je een partner hebt die echt bij je past en vice versa, een verdienmodel dat afgestemd is op jouw waarden, een woning waarin je je prettig voelt, een netwerk van enkele goeie vrienden, … Onrust op één specifiek levensgebied kan je innerlijke rust zodanig verstoren dat je een negatief effect krijgt over de hele lijn.

Spendeer elke dag 5 minuten tijd aan jouw innerlijke barometer en geef je leven vorm.  Droom groot en jaag je dromen na.  Zorg dat je dromen zo groot zijn dat je ‘s morgens enthousiast uit bed klautert of springt.  Ga niet voor middelmatigheid.  Kijk waar je verbetering kan aanbrengen in je leven en bouw stap voor stap aan innerlijke rust.  Schrap activiteiten die onrust geven uit je agenda en vul je dag geleidelijk aan met dingen die je echt graag doet.  Neem een life coach onder de armen, volg loopbaanbegeleiding, lees boeken over persoonlijke ontwikkeling, volg training of workshops, los de problemen in je relatie op, maak komaf met alle ergernissen in je leven.  Kijk eens goed naar je vriendenkring en maak keuzes. 

Echte innerlijke rust kan je niet bereiken door een job te doen die je haat en je op alle vlakken uitput maar na je werkdag tracht te compenseren door te gaan sporten, te ontspannen voor de televisie of overmatig alcohol drinken. 

Neem je leven in handen.  Je onrust is het resultaat van alle stappen die je tot nu toe gezet hebt en de dingen die je nagelaten hebt om te doen.  Goed nieuws! Je hebt de sleutel in handen om je leven te kneden en een staat van mentale rust te bereiken.  Til jezelf naar een hoger niveau en je zal merken dat je mogelijkheden om te groeien en de dingen die je wenst te bereiken, steeds groter worden.  En vergeet niet af en toe te rusten!

Youri

BORN TO BE A-LIVE

Dit artikel heb ik geschreven in 2019, toen Corona geen voet aan land had gezet … misschien zijn sommige zinnen wel een aanzet om een aantal zaken in jouw leven te veranderen …

In loopbaanbegeleiding zie ik een reflectie van de huidige maatschappij.  Mensen leven een middelmatig leven of ondermaats leven.  Ze doen al jaren dingen waar ze geen energie van krijgen en vinden het dan vreemd dat ze moe zijn. Of ze vinden het niet vreemd maar de tijd, goesting, het geld, energie,… ontbreekt om het roer om te gooien.  Als je er al een carrière van 20 jaar op hebt zitten, een sociaal leven en gezin hebt uitgebouwd, sta je aan het stuur van een vrij goot schip met een gigantische lading.  De enige plaats om het roer om te keren is vaak in een haven.  Voor de rest kan je enkel vooruit varen. 

Waar ligt jouw haven?

We zijn geboren als mens en dat is het grootste geschenk dat we konden krijgen.  Niet als hond, kat, vogel, mier, tapijt of boom. Als enige soort op de planeet kunnen we controle uitoefenen op ons leven en elke minuut van de dag keuzes maken die gebaseerd zijn op onze gedachten en gevoelens. 

We zijn geboren om te zijn, onszelf te zijn.  En zo vaak leven we het leven dat ons te weinig boeit en waar we geen voldoening uit halen of toch misschien af en toe.

Ik was vroeger niet de meest enthousiaste of meest expressieve persoon.  Eerder gesloten en introvert.  Ik ben niet langer de gangmaker op feestjes. Ik heb liever een één-op-één gesprek.  Ik hou niet van op café gaan om brainloze conversaties te voeren met mensen die ik nooit zal terugzien.  Ik heb kostbare tijd en energie verspild door dingen te doen die anderen leuk vinden.  Ik ga niet graag eten met een grote groep mensen.  Ik loop verloren op grote festivals (hoewel ik heel graag muziek hoor) en drink eigenlijk niet graag bier.  Voetbal en wagens wekken bij mij geen voel op.  Yoga vind ik de max. 

Ik heb mijn leven afgestemd op wie ik ben.  Ik heb veel interesses.  Te veel, hoor ik mensen zeggen.  Ik heb geprobeerd om me te beperken tot één activiteit.  Gevolg: ongelukkig! Ik heb afwisseling nodig op een manier die geen enkele werkgever mij kan bieden.  Ik heb wel geluisterd naar de feedback van mijn omgeving en recent al mijn interesses beroepsmatig gebald in twee concepten en dat geeft mij bijzonder veel rust.  Gevolg: gelukkig! Mijn klanten zeggen me dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt als ze loopbaanbegeleiding volgen.  Anderen helpen om hun haven te bereiken waar ze het roer kunnen omdraaien, geeft mij een overschot aan energie.  Ik kan het deel wat ik toch niet nodig heb, terug overbrengen op mijn klanten en hun lege tank bijvullen zodat ze de reis verder kunnen zetten.  Je zal je passie en je missie op die manier herkennen.  Een positief vicieuze cirkel waarbij wat je doet je tonnen energie geeft en je die energie en dat enthousiasme rechtstreeks terug injecteert in de mensen of dingen die je kwaliteiten nodig hebben.

We zijn geboren om een A-leven te leiden.  Geen tweede klasse.  Eerste klasse.  Een A-leven staat symbool voor je eigen keuzes.  Als je – net zoals ik – geen horloge kan verdragen rond je pols, laat je dan niet verleiden door anderen om te investeren in een uurwerk.  Als je geen plezier beleeft aan televisie kijken maar aan lezen, zeg dan je abonnement op en investeer je geld en tijd in boeken. Als je geen belang hecht aan eigendommen, huur dan een woning en gebruik de rest van je geld om een job te doen die minder verdient maar die beter bij je past.  Als je gelukkig wordt van anderen te helpen op een feestdag, werk dan op een feestdag en neem een dag vakantie als het jou uitkomt. 

Leer jezelf kennen en stem je leven 100% af op wie jij bent. Als je liever zou ondernemen in plaats van te gaan werken, doe het dan.  Als je je job beu bent (en daarmee bedoel ik écht beu), kijk dan met een loopbaancoach wat je opties zijn.  Maar dan geef ik al mijn zekerheden op! De enige zekerheid die je nu hebt is dat je vandaag wakker bent geworden.  Morgen kan je opstaan met een hoest en een jaar later beseffen dat je nog enkele weken te leven hebt.  Zekerheid?  Je zal spijt hebben van de keuzes die je niet gemaakt hebt.

Ga eens naar facebook en tik “Gary Vaynerchuk” in.  Ik kon de man in het begin niet uitstaan maar nu omarm ik hem.  Hij heeft gelijk.  Stop complaining.  Get your shit together. 

Maak een plan voor de volgende dertig dagen.  Schrap alle activiteiten in je agenda en vul alle vrije momenten met vorm te geven aan het leven waar jij van droomt.  Doe eens dertig dagen alleen maar dingen waar je blij van wordt en die jou energie geven.

Maar … (en nu komen duiken er heel wat gedachten op in je hoofd) … Neem geen taxi maar kruip zelf achter het stuur !

Youri

IN BALANS MET CHARLOTTE

Charlotte Declercq is zaakvoerster van Balans Yogaschool in Ieper en helpt jou om meer innerlijke rust te vinden.

Charlotte runt een succesvolle yogaschool in Ieper en heeft een bijzonder innemende persoonlijkheid. Je kan bij Charlotte terecht voor yogalessen, yogatherapie, workshops en yogareizen. De afgelopen week is ze druk bezig geweest om een aantal lessen online aan te bieden en volledig gratis.

Je kan de volledige serie vinden op haar Youtube Kanaal!

TIPS OM RUSTIG TE BLIJVEN MET SARA VAN UNWIND YOUR MIND

Begin met mediteren!

Uit onderzoek van neuroloog Steven Laureys blijken duizend en één redenen om te mediteren… Ik zal je er maar enkele geven: het verhoogt onze immuniteit, het verlaagt stress en angst, en laat het nu die drie dingen zijn die heel belangrijke zijn in deze Coronacrisis…

Wat heb je nodig om te mediteren?

  • Een ruimte waar je niet gestoord wordt, desnoods afspreken met de kinderen om even niet te storen (als dit mogelijk is)
  • Een gemakkelijke houding, dit kan jouw zetel of een stoel zijn, of een meditatiekussen, je kan ook al liggend mediteren
  • Je kan een app gebruiken zoals: Calm, Insight timer, … Je kan je ook lid maken bij ‘Mediteren met David’
  • Je kan één van de meditaties gebruiken die je op mijn website kan downloaden.
  • Tijd: je kan ook verschillende malen op een dag 5 minuutjes gaan mediteren… dit om jouw stresslevels naar beneden te brengen, want constant samenzitten met kids, dan nog es telewerken en koken en de was en plas doen, zal wel een beetje stress geven vermoed ik

Hier is de link naar de meditatie!

https://unwindyourmind.be/gratis-meditatie/

Blijf bewegen!

Blijven bewegen is erg belangrijk nu.. Daarom in de lijn van wat ik doe past yoga helemaal in het body&mind plaatje!

Eén van mijn goede vriendinnen, Hadewych Ureel, heeft een supergoede yogastudio hier in Roeselare. Gezien haar studio nu gesloten is, maakt ze regelmatig een filmpje met yogasessies.

Deze filmpjes zijn voor iedereen toegankelijk, maar je mag gerust een donatie doen op dit rekeningnummer: BE53 1030 6598 7653. Zo kan Hadewych haar studio behouden ook na deze uitdagende tijd!

Hier alvast een zachte flow van een halfuurtje:

Stay safe, healthy and take care of yourself and your friends and family!

Love and light.

Sara Decoopman

OMGAAN MET STRESS EN ANGST. TIPS DOOR SARA VAN UNWIND YOUR MIND!

Hoe omgaan met deze andere wereld waarin stress, angst en een virus onze mind besmet?

We zijn de laatste dagen wakker geworden in een wereld waar een virus ons in de ban houdt…

Een wereld waarin we soms denken, is dit echt?

Een wereld waarin langs de ene kant regels worden opgelegd die we nog nooit meemaakten… en waarvan gedacht wordt, is dit alles wel nodig?

Een wereld die vol angst, stress en paniek hangt…

Het lijkt onrealistisch toen we enkele weken geleden de beelden zagen in China en hierbij dachten velen onder ons waarschijnlijk: dit overkomt ons niet…

Foute gedacht blijkbaar, volgens velen, maar toch is het belangrijk dat we met ons allen samenwerken om situaties als deze te voorkomen…

Lock-down?

Een lock-down is misschien wel nodig als…

We zien hoeveel levens het kan redden…

We onze artsen, verpleegkundigen en andere hulpverleners de kans kunnen geven om elke persoon die medische hulp nodig heeft deze ook te kunnen geven…

We daarmee ervoor kunnen zorgen dat onze ouderen beschermd worden… en deze helemaal niet ziek worden…

We zo zorgen voor onszelf maar ook voor onze hulpverleners, artsen en verpleegkundigen dat zij gezond zijn en blijven, en anderen op die manier kunnen verzorgen en zelfs redden…

Maar ook voor de meest kwetsbaren in onze maatschappij, die zelfs geen dak boven het hoofd hebben…

Een lock-down wordt door velen gezien als een angst en paniek-reactie, maar dat is het helemaal niet… Het is een bescherming, voorzorg voor ons allen, van onze kleinsten, dierbaarsten, onze ouders en grootouders, vrienden en vriendinnen, maar ook van alle andere mensen met wie we in contact komen en van wie we niet weten dat ze misschien vatbaarder zijn dan wijzelf voor de ziekte…

Hoe een virus een kans kan zijn tot een andere nieuwe kijk…Deze periode dwingt ons om aandacht te geven en ruimte te maken voor hetgeen we in drukkere tijden te weinig deden, of verwaarloosden…
In het Engels benoemen ze rust soms als ‘downtime’, tijd nemen, tot jezelf komen, relaxen… Dit betekent niet dat we ons moeten laten masseren of naar een schoonheidssalon gaan, of dure behandelingen gaan aanschaffen, of naar het duurste sterrenrestaurant te gaan eten, of elke twee maanden een reisje moeten boeken…

Het kan ook erg simpel zijn: tijd spenderen met je gezin, aandacht geven aan jouw tuin, een boek lezen uit één van jouw aangekochte stapels waar je nooit tijd voor hebt om ze in jouw handen te nemen… Een wandeling in de natuur, slaap, yoga, meditatie, sport… het hoeft allemaal niet zo moeilijk te worden… Hoe lang is het al geleden dat je nog eens een interessante documentaire kon zien, of met jouw vriendin die langs de andere kant van de wereld woont te bellen of te mailen? Een zalig lang warm bad nemen, en jezelf inmasseren met je lievelingsolie, of je partner eens verwennen met een massage?

Wanneer maakte je nog eens tijd om nieuwe receptjes uit te proberen? Een lekkere zelfgemaakte smoothie te drinken…

Je ziet al de lijst is lang, en waarschijnlijk staan er bij jou nog vele andere ideetjes op jouw lijstje!

Stress, angst en virussen

De grootste pandemie is niet het virus zelf, wel is het de stress en de angst die we misschien allemaal, in mindere of meerdere mate ervaren…

Ik zal eerlijk zijn, ik heb mij er ook al schuldig aan gemaakt… De vele info die op ons afkomt, zowel om ons te informeren is goed, het maakt ons wel wat angstig en geeft ons stress, anders zouden we niet menselijk zijn…

Angst en stress kunnen ons overspoelen maar weet dat ook dit steeds een keuze is, hoe moeilijk dit ook lijkt. We kunnen ervoor kiezen om de angst toe te laten en te voelen, en na te gaan waarom ons dit angst en stress geeft… Dit is persoonlijk voor iedereen, maar voor mij houdt het in dat we niet weten hoe lang dit zal duren, welke gevolgen dit zal hebben en hoe lang we dit kunnen volhouden… en vooral hoe lang onze artsen en hulpverleners dit zullen volhouden, want alles valt of staat met hen…

Wetende dat stress en angst slechte raadgevers zijn. Ze verhogen de adrenaline en cortisol in ons lichaam en zo verkrijgen we een lagere immuniteit, dus probeer de stress en angst aan te pakken en te switchen naar liefde en vertrouwen. Op die manier blijft onze immuniteit sterk…

Liefde, vertrouwen en solidariteit

Maar belangrijker is dat we onze aandacht richten op solidariteit en liefde.

Laat ons met allen bewust de richtlijnen volgen die de overheid met goede redenen oplegt… Niet vanuit angst, maar wel vanuit liefde voor jezelf en anderen, vanuit solidariteit voor de meest kwetsbaren voor dit virus…

Denken aan diegene die er helemaal alleen voor staan en geïsoleerd zijn… Kan je iets voor hen betekenen? Kan je even opbellen of een boodschap voor hen doen (terwijl je zelf naar de winkel gaat)?

En voor de rest, blijf thuis!

Zorg goed voor jezelf en jouw omgeving.

Love & light

Sara Decoopman

www.unwindyourmind.be

Follow by Email
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram