fbpx

MEDITEREN MET PETIT BAMBOU

Voor de naam en het logo alleen al ben ik een maand geleden gezwicht en heb ik besloten deze app om te mediteren op mijn smartphone te plaatsen. By the way, ik heb enkele weken geleden alle social media (behalve Linkedin) en mijn emailaccounts vaarwel gezegd en op rituele wijze verwijderd van mijn gsm. Innerlijke rust staat dit jaar hoog op de agenda en minder prikkels en afleiding dragen daar in mijn geval zeker toe bij!

“Petit Bambou is eenvoudige maar heel gebruiksvriendelijk app met divers aanbod van geleide en op thema gesorteerde meditaties, met meer dan 160 sessies, waaronder de 8 gratis sessies van het programma ‘Meditatie ontdekken’ en vele andere geleide meditaties rond thema’s zoals slapen, stressmanagement en mindful ouderschap. De app biedt diverse extra functies, zoals een hartcoherentie-tool, een optie om de duur van je sessie tijdens stille meditaties te bepalen, en de mogelijkheid om sessies te ontgrendelen als je offline wilt mediteren.” (bron: www.petitbambou.com/nl => bespaart me wat typwerk en geeft meer tijd voor innerlijke rust).

Natuurlijk wil ik vooral mijn ervaring delen met mediteren via deze app. De zaakvoerders van Petit Bambou hebben mij voor een half jaar toegang gegeven tot alle features van de app zodat ik alles uitgebreid kan testen. En ze vroeger daar niets voor in ruil. Uit dankbaarheid geven we hen toch wat airplay in de komende maanden :-).

Voorlopig ben ik aan de slag gegaan met de meditaties. Ik hou vooral van het feit dat ik de tijd kan instellen, kan kiezen of ik muziek op de achtergrond wil, of meneer Petit Bambou mij door middel van een gonggeluid waarschuwt dat ik halverwege ben, … De app houdt ook bij hoeveel meditatiesessies je al achter de rug hebt en hoeveel uren en minuten je in totaal hebt geïnvesteerd in jouw persoonlijke meditatiereis. Best confronterend …

De komende week zal ik het programma rond slaap uittesten en daar uitgebreider verslag over uitbrengen zodra ik uitgeslapen ben!

Niet twijfelen, ga er zelf ook mee aan de slag!

www.petitbambou.com/nl

Youri Gesquiere

Zaakvoerder H&H

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram