Soms zie je meer met je ogen dicht

24 april 2020, 14u12.  Straks buigt een groep experts zich over dé vragen die heel België al weken in de greep houden. Wij willen weten wanneer, hoe en met wie we opnieuw die dingen mogen doen, die we tot half maart als zo vanzelfsprekend hebben beschouwd.  Wie had ooit gedacht dat werken of afspreken met ouders, vrienden, familie, je lief, … door de overheid zou verboden worden en als een onbetaalbaar luxeartikel in de vitrine van een nieuwe winkel geplaatst.  Wanneer die winkel haar deuren opent, weet niemand.  Kom gerust binnen twee weken nog eens terug.

Het lijkt alsof het licht is uitgegaan.  In mijn omgeving zie ik mensen op handen en voeten tasten in het duister en zoeken naar antwoorden op de vele dagdagelijkse en existentiële vragen.  Dagelijks of meerdere keren per dag naar het nieuws kijken, draagt al enkele weken niet meer bij tot ons geluk en ons welzijn.  We moeten het maar zien uit te vissen … hoe we werk en schoolbegeleiding kinderen combineren, hoe we mondmaskers maken, hoe we moeten rondkomen met een pak minder inkomen, hoe we onze relatie moeten laten overleven als we niet samenwonen en elkaar niet mogen zien, … De overheid weet het zelf niet en vertrouwt heel sterk op onze zelfredzaamheid.

Het is heel vermoeiend om – als het donker is – je ogen open te houden en je een weg te banen door de duisternis.  Jouw ogen moeten zich te sterk aanpassen aan het gebrek aan licht en dat vraagt bijzonder veel energie. 

Soms zie je meer met je ogen dicht …

Het beste wat je nu kan doen, is je ogen sluiten en luisteren naar jezelf. 

De antwoorden die je nu nodig hebt, komen uit je hart.  Je hart fluistert al jaren maar het hels tempo waarin je leeft, heeft de klanken van je hart overstemd. 

We worden geconfronteerd met alle keuzes die we in het verleden hebben gemaakt. Welke keuzes heb jij gemaakt?

De vraag is niet hoe we thuiswerk en kinderen zullen combineren maar waarom we in het verleden niet hebben gekozen om ons werk rond ons gezin te bouwen in plaats van andersom.  We krijgen een kans om deze keuze opnieuw te maken en prioriteiten te stellen naar de toekomst.  De vraag is niet hoe we elke dag 14 uren kunnen werken als ondernemer maar waarom we dit überhaupt doen.

In volle crisis speelt ons verstand paniekvoetbal en leidt onze aandacht af van ons hart.  Ons verstand doet dat met de juiste intentie … om ons te helpen overleven op korte termijn.

Maar hoeveel van ons dromen niet stiekem van een ander leven, een bewuster leven, een leven dat gebaseerd is op keuzes die we met ons hart hebben gemaakt?  Rustiger, eenvoudiger, veel minder stress, warmer, minder materialistisch, meer tijd voor mensen die belangrijk zijn, meer energie op het einde van de dag, …

Ga jij straks de draad weer oppikken of ga je een nieuw verhaal breien?  Zijn jouw gezondheid en geluk én dat van de mensen rond jou belangrijk genoeg om keuzes te maken die daar echt zullen toe bijdragen?

Therapeuten en coaches houden zich al enkele weken op de achtergrond.  Ze weten wat ze waard zijn en waar ze kunnen helpen.  Ze weten ook dat jij krachtig bent en ook steun zal vinden bij vrienden en familie.

Maar overweeg misschien toch om een professional onder de arm te nemen die jou kan helpen om jouw bestemming helder te krijgen én de mooiste weg ernaar toe kan helpen bepalen. 

Ook yoga en meditatie kunnen jou helpen om alle ruis uit jouw hoofd te laten uitdoven en een krachtig en helder beeld over jezelf te creëren in jouw hart.

We krijgen geen zo’n tweede kans om fundamentele keuzes te maken die ook zo gedragen zullen worden door de mensen in onze omgeving.  We krijgen geen zo’n tweede kans om ons leven af te stemmen op wie we echt zijn. 

Kies bewust!

Op www.ikzoekhulp.be vind je ongetwijfeld een professional die met zijn of haar hart zal helpen meedenken.

Op het Youtube kanaal van Health & Happinezz vind je eenvoudige yoga- en meditatiesessies.

Het boek “The Power of The Heart” van Baptist De Pape of “Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt” van Haemin Sunim kunnen jou ook leiden naar jouw pad.

Koop een eenvoudig schriftje en begin neer te schrijven hoe jij wil dat jouw leven er uitziet binnen enkele jaren, voor jezelf en voor jouw gezin. Schrijf je eigen verhaal en zorg dat het een boek wordt dat je met plezier zou uitlenen aan anderen en zelf nooit op uitgelezen geraakt!

Youri Gesquiere

Author: info@b-fair.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *